East Went, Sutton Valence, Maidstone

Client

Year

Private

2021 Design
2022 Planning approval

Type

Detached 5no. bedroom eco-house 

Features

Integrated Solar Panels
Air Source Heat Pump
MVHR
South-facing roof over hang
Rainwater harvesting
Green Wall
Timber cladding
New Woodland planting
Ecology enhancements & habitat creation

Other Consultants

Landscape & Ecology
HW&Co
Highways
Considine 

We've secured planning approval for a new 5 bedroom eco-house near Sutton Valence, Maidstone. 

The proposal has gone through a thorough design process to integrate sustainable measures, with minimal impact to the environment, whilst futureproofing the property.

 

The design features a fabric-first approach, including southern overhangs and construction. The choice of materials includes those with the lowest embodied energy, including timber and a green wall.

The proposal features vast ecology and landscape enhancements, including new woodland which will be planted and protected in perpetuity, ecology enhancement features, and a green wall to the front elevation, along the street scene.